Hvordan kan du få et mere klimavenligt og bæredygtigt forhold til tøj?

Publiceret 15-01-2021

Kære læser,


Dette er det første blogpost fra Peplon, og tak fordi du vil læse med.

Når man beskæftiger sig med produktion og salg af tøj, er der naturligvis meget fokus på alle de negative konsekvenser der er ved produktion af tekstiler, og derfor lægger vi os i selen hver dag for at finde metoder og løsninger der kan løse dette. Derfor vil de kommende blogindlæg også omhandle nogle af de temaer og trends der er i branchen. Jeg håber at kunne nuancere debatten og hjælpe dig med at få et mere klimavenligt og bæredygtigt forhold til tøj.

Forleden læste jeg en artikel om hvordan det at give sit tøj videre til genbrug, ikke er en behandling på de problemer der er i tekstilbranchen, men kun et lille plaster på såret på nogle af de udfordringer der er. Den metafor og filosofi køber vi fuldstændig ind i.

Hvorfor er det bare et lille plaster på såret?

Siden vi startede Peplon har vi læst utallige rapporter og analyser om hvor mange kilo tekstilt affald der producers, og hvor meget spild der opstår i butikkerne. Og lad os bare komme til sagen.
Hver dansker smider ca. 4 kilo tøj ud om året! Heldigvis, sorterer vi vores tøj, og meget ryger faktisk til genbrug. Men når det kommer til genbrug, er det kun 13% af det som får et liv bagefter. De resterende 87% ender altså som tekstilt affald og dermed ofte til forbrænding.
Den største udfordring er, at man ikke har en færdigudviklet teknologi og metode til at genanvende og adskille de fibre, som tøjet indeholder.
Derfor mener vi, at den store indsats skal foretages i produktionem og særligt problemet med overproduktion. I lyset af dette har vi med vores løsning sikret os at der ikke bliver produceret en eneste kjole for meget og dermed minimalt spild.
Der er mange steder i virksomheders værdikæde, hvor en indsats kan reducere miljøbelastningen fra produktion og forbrug af tekstiler. Men hvad kan man egentlig selv gøre som forbruger?

Vores guide til at få et mere klimavenligt og bæredygtigt forhold til tøj

Her er vores guide til hvordan man som forbruger selv kan gøre en indsats.

1. Tænk langsigtet når du køber tøj
2. Køb tøj af ordentlig kvalitet
3. Brug det tøj som du har købt og pas på det
4. Giv eller sælg dit tøj videre til en person som kan bruge det, så det kan få et nyt liv


Det var vores fire råd, og vi håber man i nær fremtid kommer til at se flere kjoler i høj kvalitet i gadebilledet. Hvis du vil læse mere om Peplon's bæredygtige produktion og brug af tekstiler i kjoler, kan du altid tag et kig på vores bæredygtighedsside.

Har du en idé til hvordan vi kan få et mere klimavenligt og bæredygtigt forhold til tøj?

Det var alt for denne gang. Håber du får en rolig januar. Husk at en stor del af den går med bare at være til.

De bedste hilsner,
Peplon 

PS husk du kan skrive dig op til vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder. Ellers kan du følge med på Insta og Facebook. Hvis du har nogle spørgsmål eller tanker så ræk endelig ud til os på info@peplon.dk.

Kilder

Kontakt

CVR: 21191574
Adresse:
Neptunvej 6,
7430 Ikast
info@peplon.dk

Om os

Vi har skabt det perfekte design studio, hvor du er designeren.