bæredygtighed

Målet for Peplon er at ændre tekstilbranchen til en mere bæredygtig og ansvarlig version, end den vi ser i dag.

Dette vil vi imødekomme igennem vores 3 principper:

1. Minimere spild i tøjproduktion ved kun at producere tøj efter ordre.

2. Anvende overskuds stof fra andre brands som har overestimeret deres behov. Vi køber verificeret, resterende og overbestilt stof fra andre designere og stoflagre. Dette giver os mulighed for at bruge disse materialer som ellers ville være endt på lossepladsen. Det ser meget bedre ud end det lyder.

3. Producere kjoler i høj kvalitet som holder længe og er tilpasset ens størrelse. Målet er at skabe en mere tidløs kjole, som vil kunne bruges gang på gang.

Til vores kjoler anvendes der viskose, hvor træ til produktion er mærket FSC og PEFC. Ved bæredygtig viskose er CO2- og vandforbruget desuden reduceret med 50% sammenlignet med produktion af traditionel viskose.
Både de hjælpestoffer og vandet, som bliver brugt i produktionen, bliver genanvendt.
 

VI ARBEJDER AKTIVT MED FN'S VERDENSMÅl 12

Ansvarligt forbrug og produktion er afgørende for at ændre den globale miljøkrise vi står i.
Da vi startede Peplon opdagede vi hurtigt hvor kompleks og svært det er at ændre en konventionel og konservativ modeindustri med så mange forskellige aktører indblandet i produktion af tøj.
For os var det meget tydeligt at der skal gøres nogle ting radikalt anderledes hvis modeindustrien skal være med til at reducere den enorme affald og vandmængde som opstår i produktion af tekstiler.
Med vores løsning og forretningsmodel vil vi gerne ændre den måde der bliver designet, fremstillet og anvendt tøj på.
Dette er ikke muligt alene og derfor er vi taknemmelige og håbefulde for alt den støtte vi får fra både forbrugere og samarbejds-partnere I vejen mod en bedre fremtid.

Læs mere

Produktion efter ordrer

Mange modefirmaer designer deres kollektion 12 måneder før det lanceres. Men i Peplon producerer vi først når du har bestilt din kjole. På den måde sikrer vi, at overproduktion ikke finder sted, og på samme tid skaber vi det du helst vil bruge.

Kjoler i den bedste kvalitet

Når du designer en kjole hos Peplon, så får du en kjole, der 100% bliver tilpasset efter de mål du indtaster og lavet i en metervare fremstillet i Organic Fairtrade Certified Viskose garner.

Digitalt design

Design processen starter med at tænke og vælge den stil, materialevalget som du virklige gerne vil gå i. Ved at køre det hele digitalt eliminere vi alt vareprøve spild.

Recycling of re-use

Vi kigger hele tiden ind i, hvordan vi kan anvende genanvendte materialer som ikke går på kompromis med kvalitet. Den fremtidige version er, at Peplon åbner for videresalg af designede kjoler.

Økologiske materialer

Vi bruger metervarer lavet på bæredygtig viskose til vores kjoler. Materialet er udvundet af vedvarende ressourcer som træ, der produceres ansvarligt og bæredygtigt. Bæredygtig viskose udleder 50% mindre CO2 og tilsvarende mindre vand at producere end almindelig viskose.

Transport

Vidste du, at 3% af drivhusgasemissionerne i et stykke tøj kommer fra transport. Derfor forsøger vi at anvende lastbiler og tog frem for fly til at transportere kjolen fra Tyrkiet til Danmark.

Komfort og pasform

Vi mener, at den perfekte pasform er det vigtigste ved en kjole. En god komfort og den rette pasform sikrer kjolens bæredygtige levetid. Ved at designe kjolen selv, og tilpasse størrelsen til dine mål, bliver den helt sikkert din nye yndlingskjole og en vigtig del af din garderobe fremadrettet.

Emballage

Vi har fundet en emballageform, der hjælper os med at mindske vores påvirkning med enkel og bæredygtig emballage. Dette betyder ingen plastikposer og intet overskydende tissuepapir.
Flere af emballageprodukterne produceres klimaneutralt.

Europæisk produktion og arbejdsforhold

Kjolerne bliver syet på en systue i Tyrkiet, hvor arbejdsforholdene er veldokumenteret og i orden. Vi arbejder på at lancere en underside, hvor du kan læse mere om vores produktion og møde medarbejderne.

Hvad er bæredygtighed for os?

For os er bæredygtig mode, det tøj som skader planeten, og menneskene mindst muligt, både i begyndelsen og slutningen af tøjets levecyklus. Derfor har vi gennemtænkt fra start til slut, hvilke områder vi som brand kan påvirke.
Vi tror på, at viden om materialer og produktions- og designprocesser er et essentielt skridt på vejen mod en mere bæredygtig tekstilbranche.

I dag er modeindustrien kendetegnet ved en volume-baseret produktion, som ofte resulterer i overproduktion og spild. Derfor vil vi tage fat i hovedårsagen til problemet ved at producere én kjole, i høj kvalitet som er tilpasset den enkelte kvinde.
Vi har et enormt fokus på at minimere spild i produktion af kjolerne samt at sørge for at vores produkter lever op til høje kvalitetskrav og øget komfort.

At være et bæredygtigt brand er ikke et statisk mål; det er en forpligtelse til fortsat at forbedre og dygtiggøre sig selv og sammen med de mange levendøre som fremstiller kjolerne.

Vores produktion og kjolernes fremstillingsproces

Når du modtager din helt egen unikke kjole, har den været igennem en lang rejse, helt fra råmateriale til færdig kjole.
Vores produktion sørger for, at sætte et bæredygtigt fodspor, og anvender materialer og produktionsprocesser med meget lav miljøpåvirkning. Derudover sørger vi for ordentlige arbejdsforhold og social retfærdighed. 
Alt dette sikrer vi igennem forskellige standarder i produktionen, herunder bl.a. involvering i følgende  standarder/organisationer:

AMFORI (BSCI)
INTERNATIONAL LABOUR ORGANIZATION
HIGG INDEX

Følg med på vores blog

Her kan du løbende få inspiration om bæredygtighed, farver, trends, og hvordan det er at starte et nyt tøjbrand op i tekstilhovedstaden, Herning.

Læs vores blog posts her

Kontakt

CVR: 21191574
Adresse:
Neptunvej 6,
7430 Ikast
E-mail:
info@peplon.dk

Om os

Vi har skabt det perfekte design studio, hvor du er designeren.