Bæredygtighed

Målet for Peplon er at ændre tekstilbranchen til en mere bæredygtig og ansvarlig version, end den vi ser i dag.

Dette vil vi imødekomme igennem vores 3 principper:

1. Minimere spild i tøjproduktion ved kun at producere tøj efter ordre.

2. Give forbrugeren fuld gennemsigtighed over hele vores forsyningskæde og produktions processer.

3. Producere kjoler i høj kvalitet som holder længe og er tilpasset dine ønsker. Måler er at skabe en mere tidsløs kjole, som vil kunne bruges gang på gang. 

Hvad er bæredygtighed for os? 

For os er bæredygtig mode, det tøj som skader planeten, og menneskene mindst muligt, både i begyndelsen og slutningen af tøjets levecyklus. Derfor har vi gennemtænkt fra start til slut, hvilke områder vi som brand kan påvirke.
Vi tror på, at viden om bæredygtige materialer og bæredygtige produktions- og designprocesser er et essentielt skridt på vejen mod en mere bæredygtig tekstilbranche.

I dag er modeindustien kendetegnet ved en volume-baseret produktion, som ofte resulterer i overproduktion og spild. Derfor vil vi tage fat i hovedårsagen til problemet ved at producere én kjole, i høj kvalitet som er tilpasset den enkelte kvinde. 
Vi har et enormt fokus på at minimere spild i produktion af kjolerne samt at sørge for at vores produkter lever op til høje kvalitetskrav og øget komfort.

At være et bæredygtigt brand er ikke et statisk mål; det er en forpligtelse til fortsat at forbedre og dygtiggøre sig selv og sammen med de mange levendøre som fremstiller kjolerne.  

Vores koncept går ud på at producere én kjole i høj kvalitet som er tilpasset den enkelte kvinde.

Vi har et enormt fokus på at minimere spild i produktion af kjolerne samt at vores produkter lever op til det, som forbrugerne forventer.

At være et bæredygtigt brand er nemlig ikke et statisk mål; det er en forpligtelse til fortsat at forbedre og dygtiggøre sig.

Det er vigtigt for os, at du elsker dit køb. Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål.

EcoVero

Til vores kjoler anvendes der viskose, hvor træ til produktion er mærket FSC og PEFC. Med EcoVero er CO2- og vandforbruget desuden reduceret med 50% sammenlignet med produktion af traditionel viskose. Både de hjælpestoffer og vandet, som bliver brugt i produktionen, bliver genanvendt. 

Hvordan kan vi øge bæredygtigheden i mode industrien?

Produktion efter ordrer

Vi producerer først når du har bestilt. På den måde sikre vi, at overproduktion ikke finder sted, og på samme tid skaber vi det du helst vil bruge.

Kjoler i den bedste kvalitet

Når du designer en kjole hos Peplon, så får du en kjole, der 100% bliver tilpasset efter de mål du indtaster og lavet i Organic Fairtrade Certified Ecovero Viskose. 

Digitalt design

Det starter med valg af udseendet, stilen, kvaliteten og materialevalget. Herefter kan vi sammen designe kjolerne færdigt digitalt. Det betyder at vi eliminere alt vareprøve spild.

Komfort og pasform

En god komfort og den rette pasform sikre kjolens bæredygtige levetid. Ved at designe kjolen selv, og tilpasse størrelsen til dine mål, bliver den helt sikkert din nye yndlingskjole og en vigtig del af din garderobe fremadrettet.

Økologiske materialer

Vi bruger LENZING™ ECOVERO™ til vores kjoler. Materialet er udvundet af vedvarende ressourcer som træ, der produceres ansvarligt og bæredygtigt. ECOVERO udleder 50% mindre CO2 og tilsvarende mindre vand at producere end almindelig viskose.

Europæisk produktion og arbejdsforhold

Kjolerne bliver syet på en systue i Tyrkiet, hvor arbejdsforhold er veldokumenteret og i orden. Vi arbejder på at lancere en underside, hvor du kan læse mere om vores produktion og møde medarbejderne.

Recycling og re-use

Vi kigger hele tiden ind i, hvordan vi kan anvende genanvendte materialer som ikke går på kompromis med kvalitet. Den fremtidige version er, at Peplon åbner for videresalg af designede kjoler.

Transport

Vidste du, at 3% af drivhusgasemissionerne i et stykke tøj kommer fra transport. Derfor forsøger vi at anvende lastbiler og tog frem for fly til at transportere kjolen fra Tyrkiet til Danmark.

Emballage

Vi har fundet en emballageform, der hjælper os med at mindske vores påvirkning med enkel og bæredygtig emballage. Dette betyder ingen plastikposer og intet overskydende tissuepapir.
Flere af emballageprodukterne produceres klimaneutralt.

Vores produktion og kjolernes fremstillingsproces

Når du modtager din helt egen unikke kjole, har den været igennem en lang rejse, helt fra råmateriale til færdig kjole. 
Vores produktion sørger for, at sætte et bæredygtigt fodspor, og anvender materialer og produktionsprocesser med meget lav miljøpåvirkning. 
Derfor tilbyder vi en transparent forsyningskæde, hvor du kan orientere dig i de bagvedliggende processer, inden du køber en kjole.

Læs mere om kjolernes tilblivelse

Vil du vide, hvorfor vores kjoler koster, hvad de gør?

Måske undrer du dig ofte over, hvordan priserne hænger sammen når du handler tøj online eller i en butik. Det kan være du tænker, at tøjet virker billigt eller dyrt ift. kvaliteten.
Derfor vil Peplon gerne give dig indsigt i, hvordan prisen hænger sammen med kvaliteten og den service der er forbundet med vores kjoler.

Her sætter vi fokus på, hvilke elementer der tilføjer værdi til kjolerne. Disse består af både håndgribelige og uhåndgribelige elementer, og bidrager til en unik service, fra os til dig.

Hvis vores tiltag skulle give anledning til spørgsmål, vil vi meget gerne høre fra dig.

Modsat mange andre modefirmaer, der producerer deres egne design, får du her mulighed for at designe din egen kjole med både model, snit, print og størrelse.

Vores viskose materiale er både blødt, glat og åndbart. Kombinationen af et materiale der er lettere strækbart og falder tungt sikrer en høj komfort. Dette bidrager til en kjoler, som du føler dig godt tilpas.

Mange får produceret deres produkter i massevis, og vil derfor få et stort lager af standardvarer. Hos os produceres alle kjoler individuelt, og bliver først produceret, når du bestiller. Derved mindsker vi overproduktion, og minimerer spild.

I vores design studie kan du indtaste dine egne kropsmål, og dermed få din kjole syet herefter. Dette sikrer en god pasform og bidrager til komforten i kjolen. Denne service tilbydes normalt kun, hvis du henvender dig til en skrædder.

Vores produktion foregår i Tyrkiet, og er omfattet af de rette certifikater, som sikrer høj standard, ordentlige arbejdsforhold og bæredygtig bearbejdning af materialer. Vi arbejder pt. på en underside, hvor du kan møde nogle af medarbejderne, og se, hvad de arbejder med.

Vi bruger LENZING™ ECOVERO™ til vores kjoler. Materialet er udvundet af vedvarende ressourcer som træ, der produceres ansvarligt og bæredygtigt.

Når du handler hos Peplon sørger vi for, at du får fuld gennemsigtighed i din ordre samt vores produktionsprocesser. Dette er med til at skabe tryghed, og bidrager til en kultur med bæredygtig produktion.

Din kjole bliver transporteret fra tyrkiet til Danmark, og kobler sig faktisk på transportering af andre produkter, som danske virksomheder bestiller hjem fra Tyrkiet. Derfor deles transportomkostningerne, og vi sørger for, at ressourcerne udnyttes fuldt ud.