Bæredygtighed

Målet for Peplon er at ændre tekstilbranchen til en mere bæredygtig og ansvarlig version, end den vi ser i dag.

Dette vil vi imødekomme igennem vores 3 principper:

1. Minimere spild i tøjproduktion ved kun at producere tøj efter ordre.

2. Anvende overskuds stof fra andre brands som har overestimeret deres behov. Vi køber verificeret, resterende og overbestilt stof fra andre designere og stoflagre. Dette giver os mulighed for at bruge disse materialer som ellers ville være endt på lossepladsen. Det ser meget bedre ud end det lyder.   

3. Producere kjoler i høj kvalitet som holder længe og er tilpasset ens størrelse. Målet er at skabe en mere tidsløs kjole, som vil kunne bruges gang på gang. 

Hvad er bæredygtighed for os? 

For os er bæredygtig mode, det tøj som skader planeten, og menneskene mindst muligt, både i begyndelsen og slutningen af tøjets levecyklus. Derfor har vi gennemtænkt fra start til slut, hvilke områder vi som brand kan påvirke.
Vi tror på, at viden om materialer og produktions- og designprocesser er et essentielt skridt på vejen mod en mere bæredygtig tekstilbranche.

I dag er modeindustrien kendetegnet ved en volume-baseret produktion, som ofte resulterer i overproduktion og spild. Derfor vil vi tage fat i hovedårsagen til problemet ved at producere én kjole, i høj kvalitet som er tilpasset den enkelte kvinde. 
Vi har et enormt fokus på at minimere spild i produktion af kjolerne samt at sørge for at vores produkter lever op til høje kvalitetskrav og øget komfort.

At være et bæredygtigt brand er ikke et statisk mål; det er en forpligtelse til fortsat at forbedre og dygtiggøre sig selv og sammen med de mange levendøre som fremstiller kjolerne.  

Vores koncept går ud på at producere én kjole i høj kvalitet som er tilpasset den enkelte kvinde.

Vi har et enormt fokus på at minimere spild i produktion af kjolerne samt at vores produkter lever op til det, som forbrugerne forventer.

At være et bæredygtigt brand er nemlig ikke et statisk mål; det er en forpligtelse til fortsat at forbedre og dygtiggøre sig.

Det er vigtigt for os, at du elsker dit køb. Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål.

EcoVero

Til vores kjoler anvendes der viskose, hvor træ til produktion er mærket FSC og PEFC. Med EcoVero er CO2- og vandforbruget desuden reduceret med 50% sammenlignet med produktion af traditionel viskose. Både de hjælpestoffer og vandet, som bliver brugt i produktionen, bliver genanvendt. 

Hvordan kan vi øge bæredygtigheden i mode industrien?

Produktion efter ordrer

Mange modefirmaer designer deres kollektion 12 måneder før det lanceres. Men i Peplon producerer vi først når du har bestilt din kjole. På den måde sikrer vi, at overproduktion ikke finder sted, og på samme tid skaber vi det du helst vil bruge.

Kjoler i den bedste kvalitet

Når du designer en kjole hos Peplon, så får du en kjole, der 100% bliver tilpasset efter de mål du indtaster og lavet i en metervare fremstillet i Organic Fairtrade Certified EcoVero Viskose garner. 

Digitalt design

Design processen starter med at tænke og vælge den stil, materialevalget som du virklige gerne vil gå i. Ved at kører det hele digitalt eliminere vi alt vareprøve spild.

Komfort og pasform

Vi mener, at den perfekte pasform er det vigtigste ved et kjole. En god komfort og den rette pasform sikrer kjolens bæredygtige levetid. Ved at designe kjolen selv, og tilpasse størrelsen til dine mål, bliver den helt sikkert din nye yndlingskjole og en vigtig del af din garderobe fremadrettet.

Økologiske materialer

Vi bruger metervarer lavet på EcoVero garner til vores kjoler. Materialet er udvundet af vedvarende ressourcer som træ, der produceres ansvarligt og bæredygtigt. EcoVero udleder 50% mindre CO2 og tilsvarende mindre vand at producere end almindelig viskose.

Europæisk produktion og arbejdsforhold

Kjolerne bliver syet på en systue i Tyrkiet, hvor arbejdsforholdene er veldokumenteret og i orden. Vi arbejder på at lancere en underside, hvor du kan læse mere om vores produktion og møde medarbejderne.

Recycling og re-use

Vi kigger hele tiden ind i, hvordan vi kan anvende genanvendte materialer som ikke går på kompromis med kvalitet. Den fremtidige version er, at Peplon åbner for videresalg af designede kjoler.

Transport

Vidste du, at 3% af drivhusgasemissionerne i et stykke tøj kommer fra transport. Derfor forsøger vi at anvende lastbiler og tog frem for fly til at transportere kjolen fra Tyrkiet til Danmark.

Emballage

Vi har fundet en emballageform, der hjælper os med at mindske vores påvirkning med enkel og bæredygtig emballage. Dette betyder ingen plastikposer og intet overskydende tissuepapir.
Flere af emballageprodukterne produceres klimaneutralt.

Vores produktion og kjolernes fremstillingsproces

Når du modtager din helt egen unikke kjole, har den været igennem en lang rejse, helt fra råmateriale til færdig kjole. 
Vores produktion sørger for, at sætte et bæredygtigt fodspor, og anvender materialer og produktionsprocesser med meget lav miljøpåvirkning. 
Derfor tilbyder vi en transparent forsyningskæde, hvor du kan orientere dig i de bagvedliggende processer, inden du køber en kjole.

Læs mere om kjolernes tilblivelse
()

Vil du vide, hvorfor vores kjoler koster, hvad de gør?

Måske undrer du dig ofte over, hvordan priserne hænger sammen når du handler tøj online eller i en butik. Det kan være du tænker, at tøjet virker billigt eller dyrt ift. kvaliteten.
Derfor vil Peplon gerne give dig indsigt i, hvordan prisen hænger sammen med kvaliteten og den service der er forbundet med vores kjoler.

Her sætter vi fokus på, hvilke elementer der tilføjer værdi til kjolerne. Disse består af både håndgribelige og uhåndgribelige elementer, og bidrager til en unik service, fra os til dig.

Hvis vores tiltag skulle give anledning til spørgsmål, vil vi meget gerne høre fra dig.

Modsat mange andre modefirmaer, der producerer deres egne design, får du her mulighed for at designe din egen kjole med både model, snit, print og størrelse.

Vores viskose materiale er både blødt, glat og åndbart. Kombinationen af et materiale der er lettere strækbart og falder tungt sikrer en høj komfort. Dette bidrager til en kjoler, som du føler dig godt tilpas.

I vores design studie kan du indtaste dine egne kropsmål, og dermed få din kjole skræddersyet herefter. Dette sikrer en god pasform og bidrager til komforten i kjolen. Denne service tilbydes normalt kun, hvis du henvender dig til en skrædder.

Vi bruger metervarer lavet på EcoVero garner til vores kjoler. Materialet er udvundet af vedvarende ressourcer som træ, der produceres ansvarligt og bæredygtigt.

Når du handler hos Peplon sørger vi for, at du får fuld gennemsigtighed i din ordre samt vores produktionsprocesser. Dette er med til at skabe tryghed, og bidrager til en kultur med bæredygtig produktion.

VI ARBEJDER AKTIVT MED FN'S VERDENSMÅL:
MÅL 12: AT SIKRE BÆREDYGTIGE FORBRUGS- OG PRODUKTIONSFORMER

Ansvarligt forbrug og produktion er afgørende for at ændre den globale miljøkrise vi står i.
Da vi startede Peplon opdagede vi hurtigt hvor kompleks og svært det er at ændre en konventionel og konservativ modeindustri med så mange forskellige aktører indblandet i produktion af tøj.
For os var det meget tydeligt at der skal gøres nogle ting radikalt anderledes hvis modeindustrien skal være med til at reducere den enorme affald og vandmængde som opstår i produktion af tekstiler.
Med vores løsning og forretningsmodel vil vi gerne ændre den måde der bliver designet, fremstillet og anvendt tøj på.
Dette er ikke muligt alene og derfor er vi taknemmelige og håbefulde for alt den støtte vi får fra både forbrugere og samarbejds-partnere I vejen mod en bedre fremtid.